Psykologi: Kreativitet i teori och praktik

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Psykologi: Kreativitet i teori och praktik

Är du en person som går och funderar på saker som hur du kan bli mer kreativ, om det finns personer som är speciellt kreativa eller vilka miljöer som främjar kreativitet? I denna halvfartskurs kan du få svar på dina frågor och lära dig mer om kreativitet.

Kreativitet är förmågan att skapa nya OCH nyttiga lösningar och kan handla om allt från banbrytande upptäckter, nya sätt att leda organisationer eller nytänkande konstnärliga uttryck till att hitta nya lösningar på vardagsproblem. 

Under kursen får du lära dig:

Om kreativitet i olika kontexter, såsom barns kreativa utveckling och hur olika kulturella, sociala och fysiska platser kan främja kreativitet. Du får också läsa om hur ledarskap och klimat i organisationer har betydelse för kreativitet samt kreativitet i vetenskapliga och konstnärliga kontexter.

Kursens upplägg

Undervisningen sker genom studentaktiv pedagogik vilket innebär att du som student är delaktig i lärandeprocessen och att du lär i dialog med andra. Studenterna läser litteraturen, skapar frågor och diskuterar på seminarier samt tränar kreativa färdigheter genom praktiska övningar. Studenterna gör också ett projektarbete, utifrån självvalda intressen, på en arbetsplats, skola eller i en offentlig miljö som belyses ur ett kreativitetsperspektiv. Projektet redovisas genom en variation av kreativa uttryckssätt.

Efter kursen

Efter denna kurs kommer du att ha fått kunskaper om hur kreativitet kan främjas och studeras. Detta är kunskaper som du kan kan ha nytta av när du studerar och i ditt arbetsliv samt främjar din personliga utveckling.

https://www.psy.lu.se/utbildning/dig-som-vill-studera-psykologi/att-studera-fristaende-kurser

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Psykologi: Kreativitet i teori och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön