Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Rätten, samhället och korruption

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Rätten, samhället och korruption

Korruption är ett svårfångat begrepp som behöver studeras och förstås ur multidisciplinära perspektiv. Med denna uppfattning som grund syftar kursen till att introducera studenterna för globala och tvärvetenskapliga perspektiv på området för korruptions-, och antikorruptionsstudier. Mer specifikt undersöker den uppkomsten, förklaringen, fortlevnaden och närvaron av korruptionen ur olika samhällsvetenskapliga perspektiv, genom att ta upp allmänt förekommande teoretiska, empiriska och metodologiska frågor och debatter.

Kursen är indelad i följande fyra delar / teman: 1. Introduktion till globala indikatorer för korruption, rättsstat och samhällsstyrning samt deras konsekvenser för förståelse av juridik, utveckling och social förändring 2. Multidisciplinära strategier och teoretiska perspektiv för korruption 3. Metodologiska och etiska frågor i korruptions-och antikorruptionsstudier 4. Inblickar från fältforskning.

Viktig information om ansökningskoder

När du söker denna masterkurs finns två alternativ på antagning.se. Observera att dessa har olika anmälningskoder och att en är på distans och den andra är på campus (normal). När du söker är det är viktigt att du väljer det alternativ som är rätt för dig.

https://www.soclaw.lu.se/en/education/law-society-and-corruption-rasn11

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Kandidatexamen som inkluderar 90 hp i rättssociologi eller annat ämne som är relevant för utbildningen, till exempel sociologi, juridik, kriminologi, statsvetenskap, socialt arbete, eller motsvarande. Engelska 6/B.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights