Rättssociologi: Examensarbete för kandidatexamen

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Lund
Sista ansökan: 2024-10-15

Rättssociologi: Examensarbete för kandidatexamen

 RÄSK02  Rättssociologi: Examensarbete för kandidatexamen

Delkurs 1 - Samhällsvetenskapliga teorier och metoder, 15 hp.

Delkursen syftar till att ge en god inblick i aktuella nationella och internationella rätts- och samhällsvetenskapliga teorier och metoder. Under delkursen studeras såväl klassiska rättssociologisk och kriminologisk verk som samtida forskningsrapporter och litteratur genom att fokusera på frågor om både rättssociologins betydelse för samhällsutveckling och samhällsutvecklingens betydelse för rättssociologin. Genom att diskutera samtida händelser mot bakgrund av rättssociologiska frågeställningar tränas studenten i att utveckla en rättssociologisk betraktelse av omvärlden.

Under kursen har du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och förmågor i informationssökning och informationshantering. Vikten att värdera och kritiskt/konstruktivt granska information behandlas mot bakgrund av aktuella kriminologiska/rättssociologiska/samhällsvetenskapliga teorier och metoder.

Delkurs 2 - Examensarbete, 15 hp,

Delkursen består av ett självständigt arbete som genomförs i grupp om två studenter. Arbetet sker under handledning av en, eller möjligtvis flera, handledare med särskild kunskap inom det område arbetet genomförs. Examensarbetet avslutas vid ett offentligt seminarium under vilket studenten både försvarar sitt arbete och opponerar på en annan students arbete. I samband med seminariet ska studenten överlämna en skriftlig sammanställning över den genomförda opponeringen.

http://www.soclaw.lu.se/utbildning/fristaende-kurser/examensarbete-for-kandidatexamen-rask02

Förkunskaper

Grundläggande samt RÄSA23/27 Rättssociologi: Rättssociologisk fortsättningskurs, 30 hp, eller motsvarande

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Rättssociologi: Examensarbete för kandidatexamen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön