Rättssociologi: Rättssociologisk fortsättningskurs

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Rättssociologi: Rättssociologisk fortsättningskurs

Kursen riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper i rättssociologins nationella och internationella inriktningar, vetenskapsteori och modern samhällsvetenskaplig teori- och metod.

RÄSA23 Rättssociologi: Fortsättningskurs lär dig att analysera samhällsföreteelser utifrån ett rättssociologiskt perspektiv och under handledning göra forskningsetiska bedömningar. Inom kursen ingår ett moment där du får prova på SPSS. Kursen avslutas med en rättssociologisk utvärdering som planeras och rapporteras såväl skriftligen som muntligen.

Tre delar utgör fortsättningskursen:

  1. Rättssociologi fortsättning: Du får fördjupade kunskaper i ämnet rättssociologi och betydelse för rätten och samhället mot bakgrund av skilda rätts- och vetenskapsteoretiska inriktningar. Du övar särskilt på att relatera teoretiska perspektiv till aktuella samhällsföreteelser.
     
  2. Samhällsvetenskaplig teori och metod - rättssociologiska perspektiv fortsättning: Du studerar samhällsvetenskapliga teorier med fokus på rättssociologiska klassiker och fördjupade dig i metoder inom samhälls- och rättsvetenskap. I kursen behandlas särskilt betydelsen av rättssociologin förhållande till det omgivande samhällets styrning och reglering.
     
  3. Rättssociologisk tillämpning - utvärdering: Delkursen består av ett vetenskapligt arbete i form av en utvärdering av en praktisk verksamhet eller samhällsföreteelse. För utvärderingen tillämpar du en etablerad utvärderingsmetod med grund i rätts- och samhällsvetenskapliga metoder.

Kursen bygger på RÄSA03 Rättssociologi: Grundkurs, alternativ RÄSA04 Rättssociologi: Grundkurs. Distanskurs, och kan läsas som fristående kurs. Fortsättningskursen är också valbar termin 3 på Kandidatprogrammet i kriminologi där den då utgör en av de valbara huvudområdena.

Kursen är en campuskurs och ges på plats i Lund

https://www.soclaw.lu.se/utbildning/fristaende-kurser/rattssociologisk-fortsattningskurs

Förkunskaper

Grundläggande samt kunskaper motsvarande RÄSA03 Rättssociologi: Grundkurs, 30 hp.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Rättssociologi: Rättssociologisk fortsättningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön