Religionsvetenskap: Grundkurs

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Religionsvetenskap: Grundkurs

Vill du veta mer om hur människor förstår och har uttryckt sin tro i historia och nutid, och få grundläggande kunskaper om de fenomen och företeelser som är förknippade med religion? Då är den här kursen något för dig!

I kursen studerar du judiska, kristna, islamiska, hinduiska och buddhistiska traditioner, med tonvikt lagd vid deras föreställningar, praktiker, texter, historiska utveckling och samtida gestaltning.

Du övar även förmågan att kritiskt reflektera över religion, tro och livshållning med hjälp av teoretiska perspektiv hämtade från teologi, filosofi och etik.

Den introducerande delkursen "Att studera och undervisa om religion", löper längs med hela kursen. Här får du i seminarieform bekanta dig med flera religionsvetenskapliga metoder för att ge samhälleliga, kulturella och historiska perspektiv på religion. I seminarieform får du även arbeta med grundläggande frågor kring religionsdidaktik.

Du arbetar löpande med en egen kompetensportfölj för att dokumentera dina nyfunna kunskaper och akademiska färdigheter.


Efter kursen

Med grundkursen som bas kan du fortsätta dina studier med våra fortsättningskurser. Kursen är även obligatorisk för dig som siktar på att ta en teologie kandidatexamen.

https://www.ctr.lu.se/kurs/REVA10/

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Historia 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Religionsvetenskap: Grundkurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön