Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Religionsvetenskap och teologi: Svenska kyrkan

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Religionsvetenskap och teologi: Svenska kyrkan

Svenska kyrkan har en stor rikedom av traditioner, synsätt och uttryck som hålls samman av en gemensam bekännelse och gemensamma ordningar. Detta är kursens utgångspunkt. Vi kommer att beskriva och diskutera både det som är gemensamt och det som skiljer i Svenska kyrkans olika församlingar och grupperingar. Du får fördjupa dig i frågor som rör Svenska kyrkan i det svenska samhället, dess identitet och organisation samt dess historia, ämbete, kyrkoordning, gudstjänstliv, bekännelse och spiritualitet. Vi kommer att söka såväl historiska som sociologiska förklaringar.

Under en veckas frivillig vistelse på Svenska teologiska institutet (STI) i Jerusalem (gratis för kursdeltagare, bortsett från resekostnaden) studerar vi Svenska kyrkans dialog med judendomen, dess ekumeniska relationer och internationella biståndsarbete.

Undervisningen består av föreläsningar och seminarier, i Jerusalem även av studiebesök. Skriftliga inlämningsuppgifter ges löpande som en viktig del av både inlärningen och examinationen.

https://www.ctr.lu.se/kurs/CTRB44

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande samt Religionsvetenskap och teologi: Grundkurs (CTRA11/CTRA10/CTRD01)
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights