Ryska: Nybörjarkurs 1 och 2

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Ryska: Nybörjarkurs 1 och 2

Läs ryska och lär dig kommunicera på ett av världens största språk och ta del av en rik kultur!

Med kunskaper i det ryska språket kan du som jurist, statsvetare, ekonom, journalist, kulturvetare, översättare eller tolk profilera dig på en tuff arbetsmarknad. Din utbildning får en unik spetskompetens som är attraktiv för många arbetsgivare, inte minst med tanke på den säkerhetspolitiskt skärpta situationen vi just nu ser utvecklas i Östersjöregionen.

Kursens innehåll

Denna kurs kan du söka till utan några förkunskaper i ryska. På kursen ägnar du dig åt språk- och kulturstudier och jobbar med förenklade dialoger och texter på ryska med elementär vokabulär och grundläggande grammatiska strukturer. Särskild vikt läggs vid den kommunikativa färdigheten och arbetet med dialoger och rollspel. Du utvecklar din förmåga att använda och förstå ryska språket i tal och skrift genom textläsning, hörsförståelse samt olika typer av muntliga och skriftliga övningar.

Hur går jag vidare efter kursens slut?

Kursen motsvarar Steg 3 i moderna språk på gymnasiet och ger behörighet till att studera på grundnivå i ryska. Efter att du är klar med vår grundkurs är du behörig att gå vidare till fortsättningsnivån och därefter till kandidatnivån. När du är klar med hela kandidatkursen har du möjlighet att ta ut kandidatexamen med ryska som huvudämne.

 

https://www.sol.lu.se/kurs/RYSB03

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Ryska: Nybörjarkurs 1 och 2

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön