Skandinavisk och europeisk filmkultur

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Skandinavisk och europeisk filmkultur

Upptäck den fascinerande världen av film och television och utforska hur dessa medier har format och fortsätter att forma vår uppfattning om oss själva och om världen omkring oss. Kursen ges på distans.

Denna kurs erbjuder varierade inblickar i en filmkultur som är så betydelsefull för många av oss idag, från historiska skildringar och litterära adaptioner till samtida frågor och kulturella sammanhang.

Vi strävar efter att ge dig en omfattande förståelse för filmens och televisionens roll i att skapa och återspegla kulturella identiteter, bland annat genom att utforska institutioner som stödjer filmproduktion inom både nationella och transnationella filmkulturer, filmfestivalernas växande betydelse, filmkritikens skiftande former, och inte minst teman som migration och etnicitet.

Lärande och utveckling: Du kommer att utveckla förmågan att analysera och presentera egna tolkningar av film och TV. Genom att tillämpa teoretiska kunskaper på olika filmer och i olika sammanhang, kommer du att få en djupare förståelse för filmens betydelse i vårt samhälle.

Kursens struktur:

  1. Kultur och historia i film och television
  2. Festivaler, kritik och samhällets relation till film
  3. Migration och etnicitet i film
  4. Fördjupningsprojekt

Undervisning och studietakt

Kursen kombinerar föreläsningar med interaktiva seminarier, grupparbeten och filmvisningar för att skapa en dynamisk och engagerande lärmiljö. Kursen ges på helfart under en termin och undervisningsspråket är engelska.

Vem vänder sig kursen till?

Denna kurs är idealisk för dig som har ett stort intresse för filmvetenskap och söker en djupare förståelse för filmens betydelse i vårt samhälle. Kursen passar även väl i kombination med andra utbildningar inom humaniora och samhällsvetenskap. Kursen kan ingå i en kandidatexamen inom t ex Filmvetenskap.

https://www.sol.lu.se/kurs/FIVA20

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Historia 1b eller 1a1+1a2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Skandinavisk och europeisk filmkultur

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön