Social AI Through the Looking Glass

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Social AI Through the Looking Glass

Artificiell intelligens och sociala robotar blir en allt större del av våra liv, vilket ger upphov till viktiga frågor: kommer AI-system att bli mer empatiska och smartare än människor, och kommer de att använda sin ökade intelligens för att härska över oss? Och om de utvecklar dessa förmågor, kommer vi då att föredra dem framför mänskliga partners?

På den här kursen kommer vi att utforska och reflektera kring skillnaden mellan att umgås med en annan människa jämfört med en robot; och hur sociala robotar förändrar hur vi lever, tänker, interagerar och arbetar -- nu och i framtiden. På kursen presenteras kontrasterande synsätt på mänsklig social kognition, tillsammans med litteratur om forskning som rör interaktion mellan människor och robotar. Kursen kommer också att beröra olika frågor som uppstår när vi betraktar denna typ av interaktion: om etik, relationer och förståelse. Vi kommer att diskutera och försöka besvara frågan: varför, och i vilka sammanhang, behöver vi människor sociala robotar som partners?

https://www.fil.lu.se/kurs/SASH92/

Förkunskaper

Grundläggande behörighet 

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Social AI Through the Looking Glass

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön