Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Spanska: Fortsättningskurs

Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Spanska: Fortsättningskurs

Fortsättningskursen i spanska bygger vidare på Spanska: Grundkurs. Den består av fem delkurser som ger fördjupade kunskaper om språk, litteratur, film och samhälle i Spanien och Spanskamerika. På kursen ges goda möjligheter till muntlig träning eftersom undervisningen i stor utsträckning bygger på samtal om de teman som studeras. Vår undervisning äger helt och hållet rum på campus. För att din språkförmåga ska få så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas har vi ett närvarokrav på 80 % på varje delkurs.

I den första delkursen läser vi ett antal litterära verk av författare ur den latinamerikanska litterära boomen, som ägde rum under andra halvan av 1900-talet. Texter av Julio Cortázar, Carlos Fuentes, Gabriel García Márquez och Mario Vargas Llosa sätts in i en historisk och samhällelig kontext. I delkursen står samtalet om både innehåll och form i de litterära verken i centrum.

I delkurs 2, Spansk språkvetenskap, går vi igenom fyra av de stora områdena inom språkvetenskapliga studier, nämligen fonetik och fonologi, morfologi, syntax samt semantik och pragmatik. Tonvikten ligger på den förstnämnda modulen där vi går igenom de breda uttalsvarieteterna inom spanska. Vi fördjupar oss i varje område för att nå en bättre förståelse av språkets uppbyggnad.

På delkurs 3 studeras spansk spelfilm från år 2000 fram till idag. Filmerna är allt från skräckfilm och komedi till socialrealism och melodrama och berör teman som genus och sexualitet, inbördeskriget, arbetslöshet, våld i nära relationer, stereotyper och det traditionella Spanien. Vi tittar också på filmens specifika uttrycksmedel.

I delkurs 4, Spansk grammatik, skiftas perspektivet något från spanska som främmande språk över till spanska som vetenskaplig disciplin. Förutom för spanska ständigt viktiga temata såsom kontraster av olika modus och verbtempus granskar vi finkorniga grammatiska fenomen som är nödvändiga för en högre behärskning av språket.

Delkurs 5 ger dig dels generella kunskaper om hur du skriver en akademisk text, exempelvis med avseende på hur man använder och refererar till andra källor och hur man disponerar ett stoff, dels mer specifika kunskaper om att skriva akademiskt på spanska. Denna delkurs löper parallellt med de övriga längs hela terminen. 

 

https://www.sol.lu.se/kurs/SPAA20/

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 22,5 hp avklarade (av 30 hp) från SPAA10, Spanska: Grundkurs, där delkurs 4, Spansk grammatik (7,5 hp), är obligatorisk, eller motsvarande kunskaper.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights