Spanska: Kandidatkurs

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Spanska: Kandidatkurs

Kandidatkursen ger dig fördjupade kunskaper om språk, litteratur och kultur i Spanien och Spanskamerika. Den innehåller ett vetenskapligt fokus och avslutas med ett examensarbete inom ett fördjupningsområde. Under hela kursen tränas den muntliga och skriftliga språkfärdigheten. Vi har ett närvarokrav på 80 % på varje delkurs.

Kursen består av tre delkurser.

Delkurs 1 är en introduktionskurs till spanskspråkig litteratur- och kulturvetenskap, där vi studerar flera olika kulturella uttryck från den spanskspråkiga världen. Delkursen har ett speciellt fokus på frågan om hur etik och estetik samspelar i ett konstverk. Vi läser också en rad akademiska texter för fördjupad förståelse.

I delkurs 2, Spansk språkvetenskap som vetenskaplig disciplin, studerar vi språket med utgångspunkt i ett antal vetenskapliga artiklar som genomsyras av de senaste språkvetenskapliga ansatserna. De teoretiska ramverken tillämpas också praktiskt. Även förmåga att redovisa vetenskapliga resultat muntligt tränas.

I delkurs 3, Examensarbete, fördjupar du dig inom ett språk-, litteratur- eller kulturvetenskapligt inriktat ämne, som du presenterar i en uppsats på ca 20 sidor författad på spanska. Under kursens gång deltar du i seminarier och handledning och presenterar slutligen ett examensarbete på ett framläggningsseminarium. I delkursen tränas och examineras förmågan att redovisa vetenskapliga resultat både skriftligt och muntligt. 

https://www.sol.lu.se/kurs/SPAK01

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt kunskaper motsvarande SPAA20 Spanska: Fortsättningskurs, 30 hp.  

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Spanska: Kandidatkurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön