Visa allastudier.se som: Mobil

Sociologi med socialpsykologisk inriktning 61-90

Mälardalens universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Västerås
30 hp
Heltid
Klassrum

Sociologi med socialpsykologisk inriktning 61-90

Det här lär jag migKursen ger dig kvalificerade kunskaper och färdigheter för förståelse av socialpsykologiska fenomen och processer. Du lär dig att studera och analysera sociala problem. Att genomföra undersökningar, skriva PM och presentera resultatet i en uppsats ingår i kursen. Det innebär att utifrån ett socialpsykologiskt perspektiv analysera sådana fenomen och processer som identitet, nära relationer, institutionalisering, normalisering och individualisering.Det här gör viUndervisningen sker i form av föreläsningar och seminarier. På föreläsningarna följer vi kurslitteraturens viktiga teorier och begrepp med hjälp av läraren. På seminarierna diskuterar vi tillsammans de begrepp, perspektiv och frågeställningar som tillhör kursen.Den här nyttan har jagDet grundläggande syftet med kursen är att utvecklat förmågan att bemöta och arbeta med människor i olika delar av samhället. Avsikten är även att du ska lära dig att använda dina kunskaper för att lösa problem på främst organisations- och samhällsnivå, samt att bidra till kvalitetsutveckling inom arbetslivet genom att exempelvis undersöka sociala fenomen och problem och presentera resultaten i en uppsats/rapport.

Förkunskaper

Sociologi 60 hp varav 30 hp på G1N inklusive forskningsprocessen och 22,5 hp på G1F inklusive forskningsprocessen II ska vara avklarade vid kursstart.

Mälardalens universitet

Ditt livs resa börjar på Mälardalens universitet

Mälardalens universitetär en startstation för dig som vill vidare. Vi är en av de bästa i landet på att ge utbildning som leder till jobb. Cirka 80 procent av våra studenter får jobb inom ett år efter examen. Inte så dumt...


Läs mer om Mälardalens universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Mälardalens universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Sociologi med socialpsykologisk inriktning 61-90

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön