Visa allastudier.se som: Mobil

Tillämpad spektral avbildning i miljöteknik

Mälardalens universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
2.5 hp
Deltid
Distans

Tillämpad spektral avbildning i miljöteknik

Visste du att så kallade hyper- och multispektrala kameror kan upptäcka detaljer eller urskilja material på ett sätt som det mänskliga ögat eller vanliga kameror inte kan? Hyper- och multispektral bildteknik revolutionerar hur vi ser på och förstår världen. Spektrala bilder från satelliter, flygplan, drönare, laboratoriekameror och bärbara kameror används i stor utsträckning inom olika områden - från astronomi, jordbruk och mineralogi till medicinsk forskning, livsmedelsvetenskap och materialanalys. Deras möjligheter är omfattande och teknikens fulla potential har ännu inte uppnåtts.Är du intresserad av att lära dig mer om den outnyttjade potentialen för spektral avbildning för tillämpning på miljösystem? Gå den här kursen och lär dig hur spektralavbildning kan användas för styrning och optimering av miljöteknik och ta fram nya applikationsidéer som kan gynna samhället.

Förkunskaper

120 hp varav 90 hp inom teknik och/eller naturvetenskap varav 15 hp på avancerad nivå, och 7,5 hp matematik. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 samt Engelska B/Engelska 6. I de fall kursen ges på engelska görs undantag från kravet på Svenska B/Svenska 3.

Mälardalens universitet

Ditt livs resa börjar på Mälardalens universitet

Mälardalens universitetär en startstation för dig som vill vidare. Vi är en av de bästa i landet på att ge utbildning som leder till jobb. Cirka 80 procent av våra studenter får jobb inom ett år efter examen. Inte så dumt...


Läs mer om Mälardalens universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Mälardalens universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Tillämpad spektral avbildning i miljöteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön