Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

NO och teknik för lärare, åk 1-6, I

Malmö universitet, i Malmö
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

NO och teknik för lärare, åk 1-6, I

I denna kurs ingår grundläggande kunskaper inom NO, teknik och lärande!Utifrån vardagliga och samhälleliga företeelser identifieras och förklaras naturvetenskapen och tekniken i dessa!I kursen ingår även ämnesdidaktik och bedömning i naturvetenskap och teknik. Kursen vänder sig i huvudsak till pedagoger som arbetar i F-3 eller 4-6. För de som undervisar i 4-6 finns en fördjupningskurs (16-30hp) som går på hösterminerna.
Antal träffar: ca 8 eftermiddagar/kvällar
**Du som har en lärarexamen och avser att använda kursen för utökad behörighet i din lärarlegitimation läs här:**
Kursen vänder sig till lärare i en eller flera av årskurserna 1-6. Observera att behörighet att undervisa i ett ämne efter en kompletterande utbildning, utöver utbildningens omfattning, även beror på vilka årskurser **en lärares examen är avsedd för**. Läs mer nedan under respektive rubrik där det också hänvisas till information om bestämmelser för lärarlegitimation för respektive årskurser i grundskolan.
**Lärare i årskurs 1-3**
För den lärare som i enlighet med SFS 2011:326 (2 kap. 3§) **är behörig att undervisa i grundskolans årskurser 1-3** och har genomfört kursen med godkänt resultat kan kursen ingå i en ansökan till Skolverket om **utökad ämnesbehörighet i åk 1-3**.
**Observera** att kursen inte ingår i en examen avsedd för grundskolans årskurser 1-3 och att en sådan examen som anges i 2 kap. 3 § i behörighetsförordningen därför är en förutsättning för att kursen ska kunna ingå i beslut om **utökad** ämnesbehörighet för undervisning i dessa årskurser!
**Lärare i årskurs 4-6**
För den lärare som i enlighet med SFS 2011:326 (2 kap. 6§) **är behörig att undervisa i grundskolans årskurser 4-6** och genomfört kursen med godkänt resultat kan kursen ingå i en ansökan till Skolverket om **utökad ämnesbehörighet i åk 4-6**. Observera dock att utökad ämnesbehörighet för åk 4-6 är starkt reglerat i behörighetsförordningen (2 kap. §§ 7, 7a och 7b) varför det kan behövas kompletterande utbildning i ytterligare ämnen.
Beslut om utökad behörighet fattas av Skolverket. Läs gärna mer om poängomfattning för utökad behörighet på **[www.skolverket.se]()**

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Malmö

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Naturkunskap 1b / 1a1+1a2 samt förkunskaper motsvarande 60 hp i en yrkesutbildning avsedd för undervisning, alternativt dokumentation som styrker ett års erfarenhet av arbete som undervisande lärare utan behörighetsgivande examen i någon av grundskolans årskurser 1-6, lägst halvtid under den senaste tvåårsperioden.
Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...

Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar

Highlights