Sök utbildning 👉
Program (avancerad nivå)

Speciallärarprogrammet - Grav språkstörning

Malmö universitet, i Malmö
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-03-17
Utbildningsform
Klassrum
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-03-17
Utbildningsform
Klassrum

Speciallärarprogrammet - Grav språkstörning

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta såväl självständigt som tillsammans med personal och ledning, för att erbjuda individuellt stöd och hjälp för elever i såbara situationer inom språk-, skriv-, läs- eller matematikutvecklingen eller elever med grav språkstörning. Utbildningen förbereder för att som speciallärare bedriva undervisning som avser särskilt stöd i förskola/skola i enlighet med de bestämmelser som finns i förordningen om behörighet och legitimation för förskollärare och lärare (SFS 2011:326).Som speciallärare arbetar du beroende på din tidigare utbildning och din specialisering inom speciallärarutbildningen med att:\- få alla elever som har rätt till stöd att nå kunskapsmålen.\- erbjuda individuellt stöd till elever i olika former av sårbara situationer,\- tidigt upptäcka stödbehov och att bidra till god utredning så att skolans stödinsatser håller hög kvalitet.\- vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare för såväl föräldrar som kollegor\- leda pedagogiskt utvecklingsarbetet med målet att kunna möta alla barn och elever rätt till en likvärdig utbildning,\- arbeta ledande med att utveckla arbetssätt gällande bedömning och betygssättningDu förväntas samarbeta med specialpedagoger, elevhälsan och andra viktiga aktörer i förskolan/skolan i syfte att gemensamt utveckla goda lärande miljöer.Arbetsmarknaden för speciallärare förväntas vara mycket god även på lång sikt.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2025

  • Klassrum
  • Malmö
  • Sista ansökan: 2025-03-17

Förkunskaper

Grundlärarexamen, ämneslärarexamen, yrkeslärarexamen, förskollärarexamen eller motsvarande äldre examen. Minst tre års yrkeserfarenhet från förskoleklass, skola eller andra relevanta verksamhetsområden efter grundläggande lärarutbildning.

Examen & Intyg

Speciallärarexamen
Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...

Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar

Highlights