Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Socialt arbete AV, Ungas delaktighet, empowerment och inkludering

Mittuniversitetet, i Östersund
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Socialt arbete AV, Ungas delaktighet, empowerment och inkludering

Syftet med kursen är att studenten ska fördjupa sina kunskaper om praktiskt socialt arbete som främjar social förändring och social rättvisa för ungdomar i marginaliserade områden i Sverige. Studenterna får möjlighet att tillämpa modellen House of Plenty Social Innovation Model, och få kunskap om hur utsatta ungdomar kan nås och engageras för social förändring, hur så kallade säkra utrymmen kan skapas, hur behov identifieras och hur åtgärder kan implementeras och utvärderas. De tre modulerna bygger på varandra och går från fallnivå till beslutsfattande och opinionsbildning på systemnivå.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Östersund

Förkunskaper

Kandidatexamen (180 hp) med minst 90 hp GR (A, B, C) i huvudområdet socialt arbete inklusive ett avslutande examensarbete om minst 15 hp eller 180 hp förvärvade inom socionomprogram, där 15 hp ska utgöras av ett självständigt arbete. Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande det som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.
Mittuniversitetet

Mittuniversitetet i siffror:

Hos oss på Mittuniversitetet möts människor, kompetens och nytänkande vid våra två campus – Sundsvall och Östersund. Vi har utbildningar som spänner över en rad olika områden –områden som samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, till vård, lärarutbildning samt IT, naturvetenskap och humaniora...

Läs mer om Mittuniversitetet och visa alla utbildningar

Highlights