Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskola
Molkom
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Molkoms Folkhögskola

Animation

Studera Animation

Välkommen till en kreativ och digital miljö där 2D och 3D förenas. Här möter du likasinnade med passion för animation och skapande. Kom till oss och lär dig grunderna inom animering!

På vår animationsutbildning tar du de första stegen mot att bli animatör. Animation är en ettårig utbildning för dig som vill lära dig grunderna i att animera. Vare sig du drömmer om att jobba på Disney eller skapa egna webbanimationer, är det på vår utbildning du startar din resa.

Mål för utbildningen

Målet är att lära sig grunderna inom animation samtidigt som du får möjlighet att utvecklas praktiskt, teoretiskt, estetiskt och socialt utifrån dina intressen. Kursen förbereder dig även för vidare studier inför ett framtida yrkesliv som animatör.

Så ansöker du

För att din ansökan ska vara giltig ska du skicka in:

 • Personbevis
 • Personligt brev (beskriv dig själv, eventuella tidigare erfarenheter inom animation, intresset för animation samt varför du vill gå utbildningen)
 • Betyg på senaste högsta utbildning (Ex gymnasium)
 • Eventuella referenser
 • Arbetsprov (instruktioner för detta skickas separat efter att ansökan inkommit)

Kursplan

Kursen består av 39 veckor

 • 2D- och 3D-animation
 • Presentation och övningar i animationens 12 grundprinciper
 • Karaktärsdesign
 • Form och design
 • Färglära
 • Storyboard och Animatic
 • Animationshistoria
 • Projektarbete
 • Agenda 2030

Utbildningens fokus ligger på modern animation, där 2D och 3D kombinerar varandra. Samtidigt drar vi stor lärdom av traditionell animation för att på bästa sätt kunna börja från grunden. Möjligheten att använda sig av traditionell teknik finns, men i första hand använder vi digital utrustning. Utöver lektionstid har du även under övrig tid tillgång till vår animationssal.

I undervisningen kommer vi främst att använda oss av Blender, ett komplett program för 2D- och 3D-animering. I Blender kan du genomföra hela processen i animation – från storyboard till färdig film.

För att förstå dagens och framtidens animation, måste vi se bakåt. Teoretiska lektioner i animationshistoria ger en överblick över mediets utveckling genom historien, och en förståelse för hur trender skapats och återuppstått. Vi har tillgång till en biosalong på skolan där vi kommer att se på både korta och långa filmer.

Under läsåret kommer du att genomföra två projekt. Höstprojektet är en kortare animation utifrån ett givet tema. Vårprojektet är ett längre projekt där du själv väljer vad du vill animera.

På Agenda 2030 har vi de globala målen i Agenda 2030 som grundläggande tema. Vi går igenom de olika målen genom diskussioner, filmer samt praktiska övningar. En stor del av innehållet formas, i samråd med undervisande lärare, utifrån de studerandes egna önskemål och intresseområden.

Utrustning

Ingen egen utrustning krävs. Datorer, ritplattor och programvaror som används i kursen finns på skolan.

Boende

Du har möjlighet att bo på internat när du studerar på Molkoms folkhögskola. På internatet blandas människor med skiftande bakgrund och erfarenheter, vilket bidrar till viktig personlig utveckling och gemenskap.

Molkoms folkhögskola

Välkommen till Molkoms Folkhögskola!

In English, see separate information below Vill du söka vidare till högre studier eller har du ett intresse inom film, skådespeleri eller hälsa som du vill utveckla eller jobba med? Då kan Molkoms folkhögskola vara platsen för dig. Hos oss...


Läs mer om Molkoms folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Animation
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Animation

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Animation från Molkoms folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: