Sammanfattning
Högskola / Universitet
Lund
0 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Skydd mot olyckor, Revinge

Skydd mot olyckor

Skydd mot olyckor är en tvåårig eftergymnasial utbildning som ger dig både de teoretiska kunskaperna och de praktiska färdigheterna som krävs för att arbeta inom räddnings- och säkerhetsområdet.

Utbildningen i skydd mot olyckor ger dig en examen i säkerhets- och räddningsarbete. Du får kompetens att arbeta främst inom den kommunala räddningstjänsten eller inom området skydd mot olyckor vid andra kommunala förvaltningar, statliga myndigheter eller företag.

Du kan välja att gå utbildningen på någon av våra skolor i Revinge och Sandö eller läsa på distans med närträffar. Oavsett studieform bedrivs utbildningen som schemalagda heltidsstudier på dagtid och består av teoretiska lektioner, föreläsningar och övningar där du ska delta.

Innehåll och upplägg

Utbildning i Skydd mot olyckor består av 57 studiepoäng skolbunden tid, 17 studiepoäng arbetsplatsförlagd tid - lärande i arbete (LIA) samt sex studiepoäng fördjupningsarbete. Varje termin på 20 studiepoäng är indelad i kurser där teoretiska studier och praktiska moment varvas.

Förkunskaper

Behörighet för skydd mot olyckor

Här hittar du information om vad som behövs för att vara behörig till utbildningen i skydd mot olyckor.BetygsbehörigheterGY11 (gymnasieexamen efter 2014)

 • Examen från högskoleförberedande program

eller

 • Examen från yrkesprogram
 • Särskild behörighet (lägst betyg E) i:
      - Svenska 2 (Svenska 3 krävs inte)
      - Samhällskunskap 1a1 och 1a2 eller 1b

Äldre betygsystem

Grundläggande behörighet

Den grundläggande behörigheten är generell och gäller för alla högskoleutbildningar och de flesta eftergymnasiala utbildningar. Den grundläggande behörigheten uppfylls oftast genom en gymnasieutbildning.

Särskild behörighet

Särskild behörighet innebär att du också (förutoom den grundläggande behörigheten) behöver lägst betyg godkänd eller betyg tre i följande kurser:

 • Svenska B
 • Matematik A
 • Samhällskunskap A

Grundläggande behörighet med vissa kurser och arbete

För dig som helt eller delvis saknar grundläggande behörighet har det tagit fram en gemensam modell för att bedöma grundläggande behörighet genom reell kompetens. Tänk på att det ofta dessutom krävs särskild behörighet för många utbildningar.

Det här behöver du ha:

Lägst betyget E alternativt Godkänt i

 • Svenska/Svenska som andra språk 1 + 2 + 3 eller Svenska/Svenska som andra språk A + B (undantag från Svenska 3 för utbildning i Skydd mot olyckor)
 • Engelska 5 och 6 eller Engelska A
 • Matematik 1a, b eller c  eller Matematik A
 • Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2  eller Samhällskunskap A
 • samt tre års arbetslivserfarenhet på minst halvtid efter 19 års ålder

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB

MSB utbildar och övar människor, organisationer och myndigheter på både nationell och internationell nivå. Det gör vi för att samhällets aktörer ska ha en god förmåga att begränsa och hantera konsekvenserna av en händelse. De ska kunna leda och fatta...


Läs mer om Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB

Recensioner

Det finns inga recensioner för Skydd mot olyckor, Revinge

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön