Visa allastudier.se som: Mobil

Medicinsk Aromaterapi

Nordiskt Näringscenter
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
2-17 dagar
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
Startdatum: Löpande - Stockholm
Nordiskt Näringscenter

Medicinsk Aromaterapi

Aromaterapi betyder ”att läka via doften”, men innebär också kanske till ännu stör­re utsträckning att vi läker via huden, då huden absorberar allt vi smörjer den med. De eteriska oljorna – som är helt rena, naturliga växt­extrakt – har förmågan att påverka inte bara huden lokalt, utan även hela hormonsystemet, muskula­turen, cirkulationen, matsmältningen och de inre organen.

Om medicinsk aromaterapi
För att nå ut med kunskapen om de starka medicinska effekterna har vi döpt om aroma­terapi till medicinsk aromaterapi, det gör det tydligare att det är en del av örtmedicinen. I denna utbildning lär vi oss om hur vi använder oljorna för olika psykiska, mentala och fysiska besvär. Du kommer få kunskap och inspiration till att börja använda dig av eteriska och vegetabiliska oljor som en självklar del av ditt husapotek. Och mycket mycket mer. Kunskapen om eteriska oljor är också ett fantastiskt komplement till dig som redan jobbar som kroppsterapeut, för att ytterligare kunna fördjupa dina behand­lin­gar.

Grundkurs i Medicinsk Aromaterapi 
Utbildningen innehåller introduktion av aromaterapi och presentation av eteriska oljor. Vi lär oss om fram­ställningsmetoder, historik med mera. Även metoder för hembehandling och förslag på oljor till husapoteket. Genomgång av begreppet hälsa och hur vi kan påverka helhetshälsan med de metoder som ingår i Aromaterapeut-utbildningen. Presentation av chakrasystemet och djupdykning i hur man balanserar första chakrat. Introduktion av ayurveda och kopplingen till aromaterapin. Ansiktsmassage, praktisk tillämpning. Grundkursen ingår även i den längre utbild­nin­gen till Medi­cinsk Aromaterapeut.

Yrkesutbildning i medicinsk aromaterapi, aromamassage och aromazonterapi
Efter grundkursen kan du fortsätta med en komplett utbildning. Under utbildningen får du de verktyg du behöver för att kunna arbeta med medicinsk aromaterapi och massage.  

Utbildningens innehåll
Utbildningen består av grundkursen samt fem block, varje block består av tre dagar, fredag till söndag. Under de fem blocken kommer vi bland annat att ta upp följande moment:

 • De eteriska oljornas kemi, och hur verksamma ämnen i örter och eterisk olja på olika sätt påverkar kropp och psyke.
 • Genomgång av matsmältningsapparaten, inlärning av mag- och ryggmassage och behand­ling med passande örter och oljor. Presentation av örttinkturer.
 • Genomgång av andra och tredje chakrat med tillhörande förslag på eterisk olja.
 • Effekten av aromaterapi på vår hud och hur vi kan tillverka egna potenta serum för ansiktsvård och produkter för olika typer av hud problem.
 • Vi studerar vegetabiliska oljor och deras unika effekter och även hydrolater för både in- och utvärtes medicinsk behandling.
 • Vi tillverkar massageoljor, fotsalter och ansiktsmasker.
 • Genomgång av tredje och fjärde chakrat samt inlärning av aromaterapi­massa­gen som helhet och hur den påverkar muskler, cirkulation och lymfsystem.
 • Vi skapar kundkort och lär oss ställa anamnes, och övar in vilka oljor som kan vara kon­tra­indikerade för olika sjukdomar och tillstånd.
 • Aroma Zonterapi, som är en helt separat terapeutisk behandling där vi använder oss av rena eteriska oljor direkt på fötternas ref­lex­zoner för att effektivt påverka de inre organen. Vi lär oss om hur eteriska oljor och våra olika massage-metoder påverkar hormonsystemet.
 • Presentation av femte, sjätte och sjunde chakrat med tillhörande oljor.
 • Fördjupning av Aromaterapi enligt Ayurveda. På det sista steget blir det ett skriftligt prov, massageprov och diplomering. 

Kostnader
Grundkursens kostnad är: 2 850 kr inkl moms

Block 1-5 kostnad är:  28 000 kr inkl moms

Kompendiernas kostnad är: 100 kr/kurs

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Examen & Intyg

För att erhålla diplom krävs även att man gör praktikbehandlingar utanför skolan,20 st i aroma­massage och 10 st i aromazonterapi.

Nordiskt Näringscenter

Nordiskt Näringscenter

Nordiskt Näringscenter är Sveriges ledande arrangör av kurser inom kost, näring och hälsa. I över 40 år har de anordnat kurser inom området. Idag erbjuder de kurser både på plats och på distans. Utbildningar hos Nordiskt NäringscenterBland Nordiskt Näringscenters utbud...


Läs mer om Nordiskt Näringscenter och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Medicinsk Aromaterapi
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Medicinsk Aromaterapi från Nordiskt Näringscenter, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön