Hud- och spaterapeut

Gilda Skolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholms Län
Svenska

Hud- och spaterapeut

Gilda Skolan erbjuder en ettårig kombinerad utbildning till hud- och spaterapeut. En hud- och spaterapeut utför behandlingar för såväl yttre som inre välbefinnande. Det kan exempelvis vara ansiktsbehandlingar, kroppsbehandlingar, manikyr, pedikyr, makeup eller spabehandlingar. Förutom hudspecifika ämnen lär du dig friskvårdande behandlingar enligt Kerstin Florians spafilosofi och kan, efter examen, titulera dig som spaterapeut.

Teori och praktik

Utbildningen omfattar teori och praktik. Teorin behöver du för att lära dig hudens uppbyggnad samt olika sjukdomar och hudproblem. Praktiken behöver du för att öva dig på behandlingar, kundkontakt och hur det går till att sköta och driva en salong. Du får även lära dig ekonomi och trygghet, en introduktion i småföretagarekonomi och försäkringar. Detta gör att du efter examen är redo för en karriär i skönhetsbranschen, vare sig du vill arbeta som anställd eller med egen salong.
 
Utbildningens upplägg

Det första halvåret under utbildningen kommer du att lära dig grunderna inom hud- och kroppsvård samt utöva praktiska moment på dina klasskamrater. Det andra halvåret är det dags att ta steget till att träffa kunder där du tränar dig på teknik, kundbemötande och försäljning. Din träning får du i skolans kundsalong, allt med ledning och tillsyn av skolans utbildare.
 
Personlig utveckling i fokus

Samtliga utbildare på skolan är hudterapeuter och har en stor kompetens inom hudvårdsbranschen. Varje klass består av max 18 elever för att du skall få mycket tid med skolans personal och lära dig allt som har med din framtida karriär att göra. Då vi endast tar in två klasser per år blir antalet elever på skolan aldrig mer än 36. Att vi har få elever innebär att varje elev får gott om hjälp och handledning. Det är din personliga utveckling som står i centrum.  

Förkunskaper

Gymnasiekompetens

Examen & Intyg

Cidesco

Gilda Skolan

Gilda Skolan erbjuder en ettårig kombinerad utbildning till hud- och spaterapeut. Läroplanen omfattar teori och praktik inom ansiktsvård, kroppsvård, manikyr, pedikyr, massage, makeup, spakunskap mm. Förutom hudspecifika ämnen lär du dig friskvårdande behandlingar enligt Kerstin Florians spafilosofi och kan, efter...


Läs mer om Gilda Skolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Hud- och spaterapeut
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gilda Skolan

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hud- och spaterapeut

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hud- och spaterapeut från Gilda Skolan, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön