Sammanfattning
Komvux
Distans
Flexibel
Studiemedelsberättigad
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Tyska 2

Läs Tyska på distans!

Vill du åka till Berlin? Eller möta våren i Wien? Vandra i alperna eller åka skidor? Då kan det vara bra att kunna grunderna i det tyska språket. Läs Tyska på distans hos NTI-skolan. 

Moderna språk är ett ämne som kan innefatta en stor mängd språk. Dessa kan sinsemellan vara mycket olika vad gäller allt från skriftsystem och uttal till utbredning och användning inom skiftande sammanhang som vardagsliv, kultur, politik och utbildning. Kunskaper i flera språk ökar individens möjligheter att ingå i olika sociala och kulturella sammanhang och att delta i ett globaliserat studie- och arbetsliv. Kunskaper i moderna språk kan dessutom ge nya perspektiv på omvärlden, ökade möjligheter till kontakter och större förståelse för olika sätt att leva.

Tyska 2

Har du rostiga kunskaper i tyska som du vill fräscha upp? Eller har studier på Tyska 1 gett dig mersmak? I kursen Tyska 2 fortsätter du att utveckla din tyska.

Du får bl.a. lära dig att berätta i förfluten tid och framtid. Skriftliga övningar varvas med hörövningar och muntliga övningar. Förutom läroboken kommer media på internet att vara en del av undervisningen.

Efter kursen

När du har läst klart den här kursen kan du fortsätta med: Tyska 3

Förkunskaper

NTI:s utbildningar ges över hela Sverige. Du söker till NTI via Komvux i din hemkommun.

Förkunskaper

Tyska 1/Tyska steg 1

Examen & Intyg

Betyget rapporteras till den kommun du studerar genom och därifrån beställer du sedan ditt betygsdokument.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN.

NTI-skolan distans

Välkommen till NTI-skolan! 

Plugga när, var och i den studietakt du vill - med personlig lärare Vill du läsa upp betyg till högskola/universitet, höja din kompetens eller satsa på ett helt nytt jobb? NTI-skolan har över 280 kurser på distans samt kurspaket för hela...


Läs mer om NTI-skolan distans och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

NTI-skolan distans

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm