Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Företagsekonomi, Ekonomi- och verksamhetsstyrning, avancerad nivå

Örebro universitet, i Örebro
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Företagsekonomi, Ekonomi- och verksamhetsstyrning, avancerad nivå

Kursen har en tydlig yrkeskoppling och syftar till att ge fördjupad kunskap om controllerns olika roller och funktioner i såväl organisationer som i samhället i stort. Sådan kunskap handlar bland annat om att lära sig mer om vad som krävs för att med ekonomisk information och styrmodeller aktivt leda verksamhetsutveckling och förändringsprocesser. För att uppnå sådan kunskap och kompetens inleds kursen med en genomgång av hur controllerrollen utvecklats och förändrats över tid. Därefter behandlas de krav och förväntningar som samhället och organisationer ställer på controllern, hur dessa krav tolkas och formuleras av individen och de svårigheter och möjligheter som denne därigenom ställs inför i arbetet med att utveckla, kommunicera, problematisera, och lösa problem i verksamheter.Övrigt:Viss undervisning kan komma att hållas på engelska.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Örebro

Förkunskaper

Företagsekonomi, grundkurs, 30 högskolepoäng, Företagsekonomi fortsättningskurs, 30 högskolepoäng och 15 högskolepoäng på kandidatnivå i företagsekonomi. Dessutom krävs Svenska 3/Svenska B.
Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...

Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Highlights