Handledningsmetodik inom verksamhetsförlagd utbildning i socialt arbete

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Handledningsmetodik inom verksamhetsförlagd utbildning i socialt arbete

Kursen vänder sig till yrkesverksamma socionomer som är handledare till studenter inom Socionomprogrammet och Hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet. Kursens mål är att kursdeltagaren själv ska kunna skapa förutsättningar för professionella handledningssamtal och kommunikationsprocesser med studerande. Kursen innehåller en genomgång av handledningsteorier, handledningsmetoder och förhållningssätt som utgångspunkt för en teori- och perspektivmedveten handledning av studerande inom socialt arbete på en verksamhetsförlagd kurs. Handledarrollen och handledningsprocessen presenteras och diskuteras liksom maktaspekter och etiska förhållningssätt.

Förkunskaper

90 högskolepoäng i socialt arbete med successiv fördjupning där ett självständigt arbete om 15 hp ingår. Alternativt 90 högskolepoäng i annat beteendevetenskapligt område med successiv fördjupning där ett självständigt arbete (G2E) om 15 högskolepoäng ingår. Dessutom krävs Svenska 3/Svenska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Handledningsmetodik inom verksamhetsförlagd utbildning i socialt arbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön