Hörselvetenskap, avancerad nivå, Störningar i den centrala auditiva processen

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans
Sista ansökan: 2024-04-15

Hörselvetenskap, avancerad nivå, Störningar i den centrala auditiva processen

Förekomsten av störningar i den centrala auditiva processen uppskattas till upp till 5% bland barn. Området karakteriseras av en omfattande och komplex diagnostiserings- och differential-diagnostiseringsprocess som krävs för att kunna identifiera en person med störningar i den centrala auditiva processen. En ytterligare bidragande faktor till områdets komplexitet utgörs av dess multidisciplinära karaktär.Kursen berör definitionen av störningar i den centrala auditiva processen, samt kännedom om de symtom som utmärker dessa störningar. Fokus ligger på de centrala hörselbanornas uppbyggnad och funktion samt de audiologiska tester som ingår i ett testbatteri för diagnostisering av störningar i den centrala auditiva processen. Avslutningsvis belyses förutsättningar för en del terapeutiska åtgärder.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om 180 högskolepoäng, varav 90 högskolepoäng med successiv fördjupning i hörselvetenskap/audiologi, logopedi, specialpedagogik eller teknik där ett självständigt arbete om 15 högskolepoäng ingår. Dessutom krävs Svenska 3/Svenska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Hörselvetenskap, avancerad nivå, Störningar i den centrala auditiva processen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön