Informatik, Kravställande för informationssäkerhet, avancerad nivå

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Örebro
Sista ansökan: 2024-10-15

Informatik, Kravställande för informationssäkerhet, avancerad nivå

En av utmaningarna inom utveckling och upphandling av informationssystem är att förstå krav på informationssäkerhet som måste uppfyllas. Kursens fokus är på hur man analyserar och utvärderar informationssäkerhetskraven och kommunicerar dessa krav till andra relevanta aktörer inom såväl systemutvecklingens livscykel som processen för inköp av informationssystem. Olika metoder för informationssäkerhetskravhantering samt metoder för utvärdering och testning av informationssäkerhetskrav omfattas. Kursen utvecklar också studenternas färdigheter i att presentera strategier för utvärdering och testning av informationssäkerhetskrav i både skrift och tal.

Förkunskaper

Informatik med systemvetenskaplig inriktning, grundkurs, 30 hp och 30 hp på fortsättningsnivå i informatik samt 15 hp på kandidatnivå i informatik. Alternativt Företagsekonomi, grundkurs, 30 hp och Företagsekonomi, fortsättningskurs, 30 hp samt 15 hp på kandidatnivå i företagsekonomi. Alternativt 30 hp i datateknik på G1N-nivå och 45 hp i datateknik på G1F-nivå. Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Informatik, Kravställande för informationssäkerhet, avancerad nivå

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön