Masterprogram i statskunskap med inriktning mot policy och offentligt ledarskap

Örebro universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Örebro
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Masterprogram i statskunskap med inriktning mot policy och offentligt ledarskap

Vill du bli en framtida ledare i offentlig verksamhet? Vårt statsvetenskapliga masterprogram med inriktning mot policy och offentligt ledarskap ger dig förutsättningar att värdera och förstå olika problem och politiska utmaningar i samhället och att analysera olika sätt att hantera dessa. Du får en fördjupad förståelse för de särskilda problem och utmaningar som en ledare inom offentlig verksamhet ställs inför. Programmet tar sig också an utmaningar och förändringar i vår omvärld som påverkar demokratins roll och utveckling i samhället.Programmet varvar teoretiska och praktiska inslag och är också en förberedelse för dig som är intresserad av en framtida forskarutbildning i statsvetenskap. Du får med dig både djup och bredd i statsvetenskapliga metoder. I utbildningen ingår också ett praktikmoment. Med stöd av erfarna handledare skrivs ett längre examensarbete i statsvetenskap.Detta två-åriga masterprogram är en avancerad fördjupning inom områdena policy och offentligt ledarskap och ger förutsättningar för yrken och arbetsuppgifter som kräver mer avancerad lednings- och utredningskompetens. Några vanliga yrkesroller är utredare, strateg, forskare, och analytiker.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om 180 högskolepoäng, varav 90 högskolepoäng med successiv fördjupning inom statskunskap eller motsvarande, inklusive ett självständigt arbete om 15 högskolepoäng.Dessutom krävs kunskaper motsvarande Svenska 3 och Engelska 6 från gymnasieskolan.

Examen & Intyg

Masterexamen

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i statskunskap med inriktning mot policy och offentligt ledarskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön