Socialt arbete, avancerad nivå, Samhällsarbete, utanförskap och inkludering

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Örebro
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Örebro
Sista ansökan: 2024-10-15

Socialt arbete, avancerad nivå, Samhällsarbete, utanförskap och inkludering

Kursen avser att ge kunskaper om centrala begrepp inom kunskapsfälten nationellt och internationellt socialt förändringsarbete, utanförskap samt det sociala arbetets och socionomens roll i inkluderande integrationsstrategier i samhället i ett intersektionellt perspektiv. Under kursen problematiseras samhällsarbetets roll för att vända utanförskap till inkludering såväl inom offentlig sektor som inom ideella och idéburna organisationer i relation till välfärdsstaten. Vidare ges verktyg för att analysera människors livsvillkor och de strukturer som begränsar och möjliggör social handling samt att genomföra socialt förändringsarbete tillsammans med dem som är berörda på grupp och samhällelig nivå.

Förkunskaper

180 högskolepoäng varav 90 högskolepoäng med successiv fördjupning i socialt arbete, där ett självständigt arbete (G2E) om 15 högskolepoäng ingår. Dessutom krävs Svenska 3/Svenska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Socialt arbete, avancerad nivå, Samhällsarbete, utanförskap och inkludering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön