Text, bild och läsglädje: grafiska romaner i klassrummet

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Text, bild och läsglädje: grafiska romaner i klassrummet

Visst kan högstadie- och gymnasieklassrummen rymma läsglädje! I den här kursen utforskar och prövar vi de möjligheter som den blomstrande genren grafiska romaner erbjuder för att utveckla kreativa, kritiska och framförallt engagerade och nyfikna möten med litterära världar. Grafiska romaner kännetecknas av innovativa och utmanande möten mellan text och bild och omfattar såväl högst originella och samtidsrelevanta berättelser som adaptationer av både äldre och moderna klassiker. I kursen fokuserar vi både genrens värde i sig och dess potential att skapa vägar in i andra texter. Kursen vänder sig framför allt till yrkesverksamma lärare i svenska, engelska, eller andra moderna språk, men är också öppen för lärarstudenter.

Förkunskaper

60 högskolepoäng på grundnivå i engelska, svenska språket eller litteraturvetenskap. Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Text, bild och läsglädje: grafiska romaner i klassrummet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön