Visa allastudier.se som: Mobil

Grundläggande Konst & Designutbildning

Österlenskolan för konst och design
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Simrishamn
80 veckor
Heltid
Kommande starter
Simrishamn
2020-08-31

Simrishamn
2021-08-30

Simrishamn
2022-08-29

Grundläggande Konst & Designutbildning

Österlenskolan är en 2-årig förberedande konst- och designutbildning som vill ge dig bästa möjliga förutsättningar för vidare studier på högskolenivå inom fri konst, design, formgivning, illustration, grafisk formgivning, arkitektur, concept art, fotografi, video eller annan konst- och formrelaterad vidareutbildning. I Sverige eller utomlands. Den ger också en bra grund för eget fortsatt arbete.

På skolan får du en egen ateljéplats men har också tillgång till gemensamma verkstäder. Du utvecklar dina kunskaper och idéer - din gestaltningsförmåga - i olika material och tekniker.

Ämnena studeras i lärarledda block och undervisningen sker både i grupp och genom individuella samtal. Vi vill lära känna dig som person och på olika sätt utmana, stötta och stimulera just dina intressen och personliga drivkrafter. Våra lärare är alla själva nu aktiva yrkesverksamma konstnärer och designers, ofta med ett internationellt arbetsfält. De, liksom alla gästlärare kan sitt fält och ger dig stimulerande uppgifter som relaterar till ämnets tekniker, frågeställningar, material och kopplingar till olika utövare. Men också till dess samtid och aktuella diskussioner - ofta utifrån ett genus-, klass- eller hållbarhetsperspektiv. Det är också genom de som du får en bra inblick i olika sätt att jobba i konst eller designvärlden.

Under det första året utvecklar du en gedigen konstnärlig grund genom kurser i måleri, teckning, animation, skulptur, installation, design, grafisk formgivning, textildesign, foto, video och egna projekt.

År 2 arbetar du under längre perioder i självvalda undersökningar med stöd av mentorer och har 'master classes' i fri konst, performance, ljud, text, kontext, design, projektmetodik, idégestaltning och visuell kommunikation. Du får också handledning i arbetet med ansökningar till högskolorna.

Ditt examensprojekt ställs ut på Ystads Konstmuseum.

Under dina 2 år studerar du också konstvetenskap och genomför flera utställningsprojekt i möten med det omgivande samhället, både i grupp och individuellt. Både inom fri konst och formgivning arbetar vi idag ofta integrerat i samhället, i grupper och team och med gränsöverskridande projekt. Vi ser det som vår viktigaste uppgift att ge verktyg och förståelse för den roll som konstnären/formgivaren har i/för ett demokratiskt, mångkulturellt och jämlikt samhälle.

På Österlenskolan skapar vi en miljö präglad av öppen debatt, kamratskap och respekt för varandra.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Österlenskolan för konst och design

Recensioner

Det finns inga recensioner för Grundläggande Konst & Designutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: