Visa allastudier.se som: Mobil

Kock-Hållbar matlagning för kök och restaurang

Sommenbygdens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Tranås
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Kock-Hållbar matlagning för kök och restaurang

Kock-Hållbar matlagning för kök och restaurang

Kock - Hållbar matlagning för kök och restaurang

Vi erbjuder dig som är matintresserad en ettårig utbildning som ger dig stora möjligheter att arbeta inom kök, restaurang eller eget företagande.

Hela vår framtid påverkas av vår mathushållning och därför vill vi fokusera på lokalproducerat, närodlat, ekologiskt, klimatsmarta val, men även mathantverk och mathistoria.

Under kursen arbetar vi både praktiskt och teoretisk och du får stora möjligheter att använda din kreativitet. Du får lära dig laga mat från grunden med bra råvaror. Det krävs också många teoretiska delar för att du ska bli en bra kock. Du får också kunskap om hur du kan påverka hälsan och miljön positivt både för dig själv och andra.

En viktig del av kursen är APL (arbetsplatsförlagt lärande). Där får du vara på en arbetsplats som ger dig erfarenheter och möjligheter att skapa kontakter med branschen, lära dig mer om hantverket och få inblick i hur det kan fungera på en arbetsplats. Arbetsmarknaden ser ljus ut för utbildade kockar.

LÄRARE

Cecilia Wahlman har stor passion för matlagning ifrån grunden och jobbar mycket med hållbarhet i köket. 

Hon är utbildad kock och har yrkeshögskoleexamen som arbetsledare inom måltidsservice och har jobbat inom alla olika kök – à la carte, storkök, mat till äldre, förskolekök, köksansvarig, skolkök samt fisk- och skaldjursrestaurang. 

Cecilia har varit anställd sedan 2019 på Sommenbygdens Folkhögskola och undervisat deltagarna på E-sport i näringslära. Det var då intresset för folkbildning och att få dela med sig av sina kunskaper växte fram därför fortsätter hon nu som lärare i en egen kurs. 

Behörighet och Ansökan

Du ska vara minst 18 år gammal. Om du inte har svenska som modersmål, behöver du ha kunskaper motsvarande SVA. Andra kompetenser är meritgivande.

Examen & Intyg

EFTER AVSLUTAD KURS

Efter utbildningen ska du kunna arbeta som kock inom storkök och/eller restaurang.

Målet är också att du ska ha fördjupade kunskaper i vegetarisk matlagning och hur val av råvaror påverkar hållbar utveckling.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri men det tillkommer en serviceavgift 2500 kr per termin varav 500 kr går till försäkring, kopiering, visst kursmaterial, förtäring vid vissa tillfällen. Resterande 2000 kr disponerar du i gruppen för olika aktiviteter som studieresor/studiebesök. Kostnad för litteratur, material, kläder, resor m.m. tillkommer.

Kursinnehåll

ÄMNE

Matlagning
Livsmedelskunskap
Näringslära
Hygien och säkerhet
Service och bemötande
Branschkunskap
Praktik i storkök och restaurang
Vegetarisk matlagning
Hållbar utveckling

Forum (Folkbildningsrum)
Fysisk aktivitet
Lokalproducerad mat
Utomhusmatlagning
Skogens skafferi

Sommenbygdens folkhögskola

Välkommen till Sommenbygdens folkhögskola!

Sommenbygdens folkhögskola i Tranås passar dig som vill skaffa grundläggande behörighet för högre studier, men också dig som redan har en utbildning men nu vill vidareutbilda dig eller byta bana i livet. Skolan är politiskt och religiöst obunden och välkomnar deltagare...


Läs mer om Sommenbygdens folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kock-Hållbar matlagning för kök och restaurang
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sommenbygdens folkhögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kock-Hållbar matlagning för kök och restaurang

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kock-Hållbar matlagning för kök och restaurang från Sommenbygdens folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via *
Telefon
SMS
Mail
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön