Visa allastudier.se som: Mobil

Restaurangkock

Studium
Sammanfattning
Komvux
Göteborg
45-48 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Restaurangkock

Utbildningen är för dig som vill arbeta som kock på à la carte- eller lunchrestaurang, på hotell eller bistro i Sverige eller någon annanstans i världen.

Arbetsmarknad
För dig som är kock finns många arbeten att välja mellan. Du kan arbeta som kock på en trendig restaurang i storstan, gästgiveri på landet, konferensanläggning eller lunchrestaurang. Efterfrågan på utbildade kockar är stor och arbetsmarknaden är mycket god.

Innehåll i utbildningen
Du får lära dig allt från grunderna i matlagning till avancerad matlagning med à la carte och fine dining i fokus.Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi, livsmedel och näringslära. Dessutom fördjupar vi oss inom dietik och specialkost. Du lär dig också om mat och dryck i kombination – allt hänger ihop.

Du lär dig vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst och får den att vilja komma tillbaka. Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang. Praktik (APL) ingår i utbildningen. Kursen Matlagning specialisering möjliggör fördjupning inom valt intresseområde.

Praktik (APL)
En viktig del av utbildningen är praktiken. Skolan har sedan länge mycket goda kontakter med branschen och du genomförde arbetsplatsförlagda delarna på väletablerade restauranger, hotell eller caféer i Göteborg. Du följer praktikplatsens arbetstider där arbete på kvällar och helger förekommer.

Kostnader
Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN. Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur, ca 1500 kronor.

Förkunskaper

Svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Studium

Studium

Välkommen till Studium! أهلاً وسهلاً  Soo Dhawoow Welcome خوش امدی   Bienvenido Dobrodošli  欢迎 – Vuxenutbildning som leder till jobb! Du är vår viktigaste uppgiftStudium är en kommunal skola för dig som vill utbilda dig i vuxen ålder. Hos oss kan...


Läs mer om Studium och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Restaurangkock
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Restaurangkock från Studium, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: