Videoreportage
Kulinarisk konst, kockutbildning – kandidatexamen
Kockutbildning med teori och praktik i absolut världsklass. På Culinary Arts Academy Switzerland utbildas morgondagens stjärnkockar.
Här erbjuds studenterna en komplett kockutbildning från traditionella kulinariska baskunskaper till internationella fine-dining metoder. Laganda och kreativitet är ledord som fostrar studenterna.
Kockutbildningen ger studenterna kunskapen, förståelsen och fingertoppskänslan som de behöver för att påbörja en framgångsrik karriär inom kulinarisk konst. Som del av slutprovet, ombeds studenten att demonstrera innovativa idéer genom att utveckla och ta fram ett eget kulinariskt koncept.
Små klasser och ett tätt samarbete mellan lärare och elever ger eleven den personliga uppmärksamheten som behövs för att utvecklas till en kreativ och individuell kock. Genom att praktisera i skolans fine-dining restaurang får man under teoriterminen med sig den praktiska erfarenhet man behöver för att vara väl förberedd inför sin praktiktermin.
Culinary Arts Academy Switzerland sätter stor vikt på att erbjuda studenten möjligheten att aktivt utvecklas till en professionell kock. Detta görs inte enbart genom undervisningen i klassrummet utan vi arrangerar även utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events. Vår kockutbildning och kandidatexamen vid Culinary Arts Academy Switzerland ackrediteras av University of Derby i England.
Swiss Higher Diploma in Culinary Studies – 2.5 år varav 1 år praktik
Grundutbildningen inom kulinarisk konst lär studenten basteknikerna för att utvecklas till en framgångsrik internationell kock samt de avancerade tekniker som behövs för att utveckla en egen identitet i köket, en identitet som man sedan både akademiskt och genom praktiska erfarenheter utvecklar genom hela livet. I de första två åren ingår totalt två praktikterminer på restauranger i absolut världsklass. Det är inte ovanligt att studenterna gör sin praktik med kockar som erhållit en eller två Michelin Stars.
Bachelor of Arts in Culinary Arts – 3 år varav 1 år praktik
När man erhållit sitt Swiss Higher Diploma har man möjligheten att fortsätta och läsa ytterligare två teoriterminer á 11 veckor och på så vis få sin kandidatexamen. Här lär vi oss avancerade kokkonster med inspiration från världens alla hörn. Programmet innehåller även en ledarskapsutbildning vilket är mycket viktigt när studenterna skall ut i arbetslivet och driva ett kök/restaurang. Denna kandidatexamen ackrediteras av University of Derby i England.
Ansökningsdokument:
- Gymnasiebetyg
- CV
- Kopia på giltigt pass
- Personligt brev
Kommande starter
Varför välja Culinary Arts Academy?
Bra kontakter med näringsliv
CSN-berättigad
Bostadsgaranti
Förkunskaper
Gymnasiekompetens
Examen & Intyg
Bachelor of Arts in Culinary Arts
Reportage
William Björkman – praktikant på Geranium, rankad som restaurang nr 2 i världen
Geranium är uppkallat efter blomman “Geranium”, den är ett tecken på liv och blomning. Restaurangen kan beskrivas som en plats där mat förvandlas till konst. Perfektion i varje detalj med det öppna köket som ser ut över matsalen. Det är en magisk plats där gästerna inte bara får fantastisk mat utan en upplevelse för livet.
Hannes Sinkkonen – Var inte rädd, det värsta de kan göra är att säga nej
Under en 4-timmars service skar sig en av kockarna i fingret, så jag var tvungen att ta ansvar för många saker. I början var det stressigt, men jag försökte organisera mig själv och göra jobbet bra. Efteråt kände jag mig lättad och det gjorde mig mer ödmjuk.
Gör en intresseanmälan
KOCK- OCH KONDITORUTBILDNINGAR PÅ CULINARY ARTS ACADEMY SWITZERLAND - Kandidatexamen Är du redo att utmana dagens kulinariska upplevelser? Drömmer om en internationell karriär? Och få en studietid fylld med upplevelser i världsklass? Swiss Education Group (SEG) är en av världens...