Visa allastudier.se som: Mobil

Svenska för invandrare, Storkök

Stadsmissionens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Stockholm
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska för invandrare - inriktning storkök

Svenska för invandrare, Storkök

Vi erbjuder en språkkurs på SFI-nivå C-D med yrkesinriktning. Kursen har inriktning storkök.

Vill du lära dig att laga mat i restaurangkök och öka chanserna att få jobb? På den här ettåriga språkkursen med storköksinriktning kan du som är kvinna lära dig mer om mat, hälsa, hygien och samhälle. Du får också mycket praktik.

För att studera ska du helst vara klar med SFI C. Du lär dig svenska som du kan använda både i vardagen och på jobbet. Du får också lära dig om mat, olika matvanor och du får träna i skolans eget kök. Grammatik, studieteknik och köksmatematik ingår i undervisningen. Under läsåret kommer du att få göra praktik i storkök utanför skolan på en arbetsplats. Kursen hålls i våra lokaler i Liljeholmen.

Ökade chanser att få jobb
På kursen får du också kunskaper om hur du håller rent i ett restaurangkök och vilka regler som gäller, det som också kallas egenkontroll. Målet är att du genom studier och kökspraktik ska lära dig så mycket svenska att du efter avslutad kurs ska kunna jobba som köksbiträde eller studera vidare.

Övriga aktiviteter
Varje vecka har vi en gemensam samling med uppträdanden eller ett föredrag. Under året anordnas också aktiviteter som studie- och teaterbesök, stadsvandringar, friluftsdag och temadagar. 

Ansökan och behörighet

Ansökan:

All ansökan sker via webbformulär på vår hemsida. Det går också bra att kontakta skolan för pappersblankett.

När skolan fått din ansökan kallar vi dig till ett möte där vi informerar om oss och kursen. Du får berätta om dig själv, dina tidigare studier och arbeten samt om dina planer för framtiden.

Till starten i januari fyller vi med lediga platser i befintliga klasser. 

Du ska helst vara klar med SFI C och ha förmåga att klara tungt och stressigt arbete i storkök. Kursen riktar sig till kvinnor.

Examen & Intyg

Studier vid folkhögskola innebär närvaroplikt. Förutsatt att du uppfyllt närvarokravet får du ett intyg över genomgången kurs där innehåll och omfattning redovisas.

Kostnader

Kostnadsfri utbildning

Studier på folkhögskola är avgiftsfritt, men skolan tar varje termin ut en materialavgift som delvis täcker t ex kopiering, lån av läromedel och studiebesök. Materialavgiften är 700 kr per termin, varav 300 kr delbetalas som en bekräftelse i samband med antagning. Eventuella avgiftsbelagda aktiviteter som tillkommer är frivilliga.

Studierna berättigar till studiemedel via CSN.

Stadsmissionens Folkhögskola

Stadsmissionens Folkhögskola

Allmän kurs - grundläggande behörighet till högskola

Stadsmissionens folkhögskola erbjuder läsårslånga kurser för unga och vuxna som vill uppnå högskolebehörighet. Vi har också olika kurser i svenska som andra språk. Skolan är omtyckt för sin varma och generösa atmosfär, tolerans för varandras olikheter och att alla känner sig välkomna! Stadsmissionens...


Läs mer om Stadsmissionens Folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Svenska för invandrare, Storkök
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Stadsmissionens Folkhögskola

Buteljgatan 6
117 43 Stockholm

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Svenska för invandrare, Storkök från Stadsmissionens Folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: