Visa allastudier.se som: Mobil

Grundläggande konstnärlig utbildning 80 veckor 2 år

Stiftelsen Pernbys Målarskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
80 veckor
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2022-08-15 - Stockholm

Grundläggande konstnärlig utbildning 80 veckor 2 år

Pernbys målarskola är en tvåårig konstskola med 25 elever. Skolans erbjuder en grundläggande konstnärlig utbildning som ger ett fundament för fortsatta högskolestudier eller eget självständigt konstnärskap.

Studenter på skolan erbjuds kunskaper i tekniker som teckning, måleri, foto och video och skapar sig erfarenheter av olika material och uttrycksmöjligheter genom kursmoment som löper under utbildningens 2 år.

Under första året delar studenterna på en stor vindsateljé där undervisningen bedrivs med en bas i måleri och teckning samt kunskaper i form, komposition och ljus- och färgförhållanden.

Under andra året får varje student en egen mindre ateljé där det egna konstnärliga arbetet fördjupas genom individuell lärarhandledning. Vi besöker regelbundet aktuella utställningar samt gör en skolresa på våren där vi intensivt undersöker en stads konstliv under några dagar.

Genom föreläsningar och en aktiv dialog om konst ges grundläggande kunskaper om konsthistoria och konstteori samt en förmåga att orientera sig i den samtida konstens utveckling. Under gemensamma genomgångar övar sig studenterna i att verbalisera och kontextualisera sina pågående arbeten. Skolan erbjuder studenterna minst en lärare varje dag samt tillgång till rektor samtliga dagar i veckan. Inför ansökningar till konsthögskolor får studenterna hjälp och vägledning att välja ut arbetsprover, dokumentera och digitalisera sitt arbete samt välja skola.

Skolans studenter söker i huvudsak till utbildningar i fri konst på konstnärliga högskolor i Sverige och Europa. Samtliga lärare är verksamma professionella konstnärer och representerar en bredd av tekniker, metoder och uttryck. Skolan strävar efter att ge studenterna en förmåga till självständigt skapande och uppmuntrar till experiment med olika uttryck och förhållningssätt.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Stiftelsen Pernbys Målarskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Grundläggande konstnärlig utbildning 80 veckor 2 år

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön