Visa allastudier.se som: Mobil

Internationell Redovisningsekonom

Stockholms Internationella Handelsskola AB
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Norrköping, Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Norrköping
Höst 2021

Stockholm
Höst 2021

Internationell Redovisningsekonom

SIH3

Är du intresserad av att jobba med redovisning på ett internationellt plan? Läs till Internationell redovisningsekonom på SIH!

Utbildningen Internationell redovisningsekonom är en tvåårig YH-utbildning som inkluderar allt från löneredovisning och finansiering till interkulturell kommunikation och koncernredovisning. Du får kunskaper i ekonomisystemets olika delar med fokus på redovisning. I det ingår både löpande redovisning, upprättandet av bokslut och årsredovisningar enligt internationella regler samt finansieringsarbete och framtagande av underlag för investeringsbeslut.

Utbildningen innehåller totalt tretton kurser, varav två är belagda på en arbetsplats i form av praktik (Lärande i Arbete, LIA). Stockholms Internationella Handelsskola (SIH) arbetar utgående från problembaserade metoder där du som student tar till dig kunskap med hjälp av lärarpresentationer, litteraturstudier, praktikfall, gruppdiskussioner, projektarbeten och företagsbesök. Utbildningen omfattar 80 veckor heltidsstudier, motsvarande 400 Yh-poäng (100 Yh-poäng per termin). En veckas heltidsstudier motsvarar 5 Yh-poäng.

Jobba med redovisning i Sverige eller utomlands

Målet med utbildningen till internationell redovisningsekonom är att du ska få en bred grund i redovisningsfältet. Efter fullgjord utbildning ska du kunna fungera som:

 • Internationell redovisningsekonom
 • Redovisningsekonom
 • Redovisningsassistent
 • Redovisningskonsult

Utbildningens innehåll

Utbildningen är tvåårig och innehåller totalt 13 kurser varav två är arbetsplatsförlagda och en består av ett examensarbete:

 • Ekonomistyrning
 • Löneredovisning
 • Redovisning och bokslut
 • Koncernredovisning
 • Beskattningsrätt
 • Finansiering
 • Handelsrätt
 • Affärsengelska
 • Interkulturell kommunikation
 • IT för ekonomer
 • Examensarbete
 • Arbetsplatsförlagd utbildning, LIA1 och LIA2

Förkunskaper

För att vara behörig att ansöka till denna utbildning måste du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Det krävs även att du uppfyller de särskilda förkunskapskraven nedan.

 • Minst betyget E/godkänt i kurserna Matematik 2/B, Svenska 2/B och Engelska 6/B

Är du osäker på om du har de rätta behörigheterna eller har frågor om ansökningsprocessen, ta kontakt med SIH. Ansöker gör du via SIH:s hemsida.

Urval

Efter sista ansökningsdatum behandlar ansökningskommittén din ansökan. Behöriga sökande rangordnas efter snittpoäng (betyg) och de 80 personer med högst poäng går vidare i processen. Om du går vidare blir du kallad till ett särskilt prov i form av en intervju.

Antagningsbesked skickas ut i slutet av juni. Då framkommer vilka, ca 38 personer, som erbjudits en plats på utbildningen, vilka som får en reservplats samt vilka som inte blir antagna.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen till Internationell redovisningsekonom.

Var kan jag jobba?

Redovisningsekonomer efterfrågas av alla branscher, av små och stora, privata och offentliga, samt nationella och internationella företag. Du kan exempelvis arbeta på ekonomiavdelningar, redovisnings- och revisionsbyråer eller som konsult på bemanningsföretag.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Läromedel står du för själv.

Stockholms Internationella Handelsskola AB

Stockholms Internationella Handelsskola AB

Stockholms Internationella Handelsskola (SIH) utvecklar och genomför yrkeshögskoleutbildningar i Stockholm, Malmö, Norrköping och på distans! SIH finns i Stockholm, Malmö, Norrköping samt på distans. Vi erbjuder behovsanpassande utbildningar av stort strategiskt värde som för deltagaren innebär ett steg i karriären!...


Läs mer om Stockholms Internationella Handelsskola AB och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Internationell Redovisningsekonom
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Stockholms Internationella Handelsskola ABGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Internationell Redovisningsekonom från Stockholms Internationella Handelsskola AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Internationell Redovisningsekonom

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: