Livsmedelssäkerhet och tillsyn
Kursen behandlar: - livsmedelslagstiftning och dess tillämpningar - livsmedelstoxikologiska och mikrobiologiska grunder - livsmedelskedjan från produktion till försäljning - egenkontroll och märkning - provtagningsstrategier, provhantering och analysmetoderUndervisningen består av föreläsningar, seminarier, övningar och projektarbeten.Deltagande i seminarier, övningar och projektarbeten och därmed integrerad undervisning är obligatoriskt.Efter att ha genomgått kursen förväntas du kunna: - tillämpa relevant livsmedelslagstiftning ur ett myndighetsperspektiv - redogöra för företagarens ansvar för livsmedelssäkerhet och egenkontroll - förklara och värdera livsmedelstoxikologiska och mikrobiologiska problem - identifiera och bedöma riskkällor i olika delar av livsmedelskedjan - granska och bedöma livsmedelsverksamheters egenkontrollprogram - hantera praktisk tillsyn inom livsmedelsområdet
Kommande starter
1 tillgängligt startdatum
Förkunskaper
Stockholms universitet
Stockholms universitet
En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...
Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar
Highlights