Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Teatervetenskap - kandidatkurs

Stockholms universitet, i Stockholm
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Teatervetenskap - kandidatkurs

Delkurs 1 Vetenskapsteori och forskningsmetodik (7,5 hp)Kursen tar upp grundläggande vetenskapsteoretiska och metodologiska frågeställningar, relevanta för teater- och dansvetenskaplig forskning. Kursen konkretiserar den ömsesidiga relationen mellan teori/metod och material inom ett forskningsområde. Delkurs 2 Fördjupningsstudium inom ett teatervetenskapligt ämnesområde (7,5 hp). Kursen syftar till att ge en fördjupning av ett eller flera valda forskningsområden samt ge exempel på tillämpning av teorier ochmetodologiska angreppssätt vilka är centrala för dans/teatervetenskaplig forskning.Delkurs 3 Examensarbete(15 hp). Examensarbetet är en självständig uppgift där teori- och metodologiska färdigheter tillämpas på en självständigt vald och formulerad dans/teatervetenskaplig forskningsuppgift.Oppositionen på ett examensarbete är en självständigt formulerad och kritisk granskande diskussion med utgångspunkt från kriterium för en vetenskaplig uppsats som också är ett självständigt arbete.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Stockholm

Förkunskaper

Teatervetenskap II, 30 hp, alternativt 60 hp teatervetenskap inom Kandidatprogram i teatervetenskap med inriktning mot dramaturgi och scenkritik. Bland dessa 60 hp ska Uppsats, 7,5 hp, ingå.
Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...

Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Highlights