Tvärvetenskapligt masterprogram i demografi

Stockholms universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Stockholm
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Tvärvetenskapligt masterprogram i demografi

Programmet ges av sociologiska institutionen. Observera att masterprogrammen på Sociologiska institutionen från och med nu enbart kommer att finnas med i en antagningsomgång. Vill du läsa detta program HT2020 så behöver du söka det i den internationella omgången som öppnar 16 oktober och som har sista ansökningsdag 15 januari 2020.Demografi är det vetenskapliga studiet av befolkningar. Demografins huvuduppgift är att beskriva och analysera befolkningsutvecklingar i olika sociala sammanhang och tidsperioder samt att undersöka orsaker till och konsekvenser av förändringar i befolkningsstrukturer (bl a variationer i åldersspridning och andel kvinnor och män). Demografisk kunskap är väsentlig för samhällsplanering och för förståelse av hur samhällen fungerar. Såväl utvecklade länder som utvecklingsländer samt såväl historisk tid som nutid är föremål för demografiska studier. Fertilitet, mortalitet och migration, de tre huvudsakliga processer som skapar och förändrar befolkningar, kan studeras med perspektiv från olika discipliner (t ex nationalekonomi, geografi, sociologi, historia, statistik, statsvetenskap). Programmets mål är att förbereda studenter för avancerat demografiskt utrednings- och forskningsarbete. Studenter kommer att lära sig beskriva och analysera befolkningsutveckling i olika sociala sammanhang och i olika tidsperioder. I programmet ingår en 30-hp masteruppsats och 90 hp kurser, varav 30 hp ska utgöras av metodkurser.Omkring en tredjedel av kurspoängen ska komma från demografikurser.

Förkunskaper

Kandidatexamen inom samhällsvetenskap, biologi, folkhälsovetenskap eller motsvarande, Engelska 6, Matematik 3b, 3c eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Tvärvetenskapligt masterprogram i demografi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön