Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Urbanisering och livsmiljö

Stockholms universitet, i Stockholm
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Urbanisering och livsmiljö

Syfte och kunskapsmålHälften av jordens befolkning bor nu i tätorter. Många är fattiga och saknar bostäder och service för vatten, sanitet och sophantering. På kursen analyseras städers och slumområdens tillväxt och miljöproblem, samt ekonomiska och sociala polarisering. Fokus ligger på närmiljön i städer i syd, på människors försörjningsstrategier samt individuellt och kollektivt agerande.Innehåll och arbetsmetoderKursen behandlar teorier om urban tillväxt, urban miljö och urbana ekonomiska och politiska processer. Förändring i städer sätts i kontext av globala processer. Teoretiska insikter tillämpas genom studier av sektorer (vatten, bostäder etc) och städer. Ett flertal metoder för studier av människors livsmiljö kommer att jämföras. Kursen har ett tvärvetenskapligt perspektiv.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Stockholm

Förkunskaper

Kandidatexamen samt 60 hp i samhällsvetenskapligt ämne eller i tvärvetenskapliga miljöstudier eller de 30 inledande hp på masterprogrammet Globalisering, miljö och social förändring samt Engelska B eller motsvarande.
Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...

Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Highlights