Trädgårdsdesign Hortum

Trädgårdsakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Trädgårdsdesign Hortum

Trädgårdsdesign Hortum vänder sig till dig med trädgårdsbakgrund som vill arbeta med att formge villaträdgårdar och andra trädgårdsmiljöer från grunden. I kursen fokuserar vi på trädgårdens grundstruktur och hur man med träd, buskar, häckar och byggda element kan skapa en lättskött trädgård med rumslighet, harmoni och dynamik.

I kursen definierar vi trädgården som ett rum utomhus med en grön stomme av träd, buskar, häckar och byggda element. Vi går igenom trädgårdsrummens uppbyggnad och hur rummets storlek, form och proportioner påverkar platsen. Du lär dig hur du kan planera för rumslighet, rörelse och riktning. Vi resonerar kring hur platsens förutsättningar avgör vilken funktion, karaktär och innehåll trädgårdsrummet får. Vi diskuterar växtval med utgångspunkt från ståndort, form, textur och färg.

I kursen går vi även igenom skötselaspekter och hur du redan vid planeringen av trädgården lägger grunden för en lättskött trädgård. Vidare ingår momentet presentationsteknik i kursen. Här går vi igenom hur du kan presentera ditt trädgårdsdesignförslag för en kund eller en trädgårdsanläggare med erforderliga ritningar, skötselråd och budget.

Kursen kan läsas som en fortsättning på kursen Trädgårdsdesign Primo eller som en fristående kurs om du redan har grundläggande kunskaper i trädgårdsplanering. Trädgårdsdesign Hortum ingår även i vår utbildning till Diplomerad trädgårdsarkitekt.

Trädgårdsakademin

Letar du trädgårdsutbildning? Behöver du fortbildning? Har du kanske tankar på att ta ett första steg mot att omskola dig från en annan bransch? Eller har du bara lust att lära dig mer om trädgård? Då är våra trädgårdsutbildningar något...


Läs mer om Trädgårdsakademin och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Trädgårdsdesign Hortum
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Trädgårdsakademin

Gisela Trapps väg 11
254 37 Helsingborg

Recensioner

Det finns inga recensioner för Trädgårdsdesign Hortum

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Trädgårdsdesign Hortum från Trädgårdsakademin, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön