Visa allastudier.se som: Mobil

Villaträdgårdens historia

Trädgårdsakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Villaträdgårdens historia

Trädgårdakademins kurs i villaträdgårdens historia riktar sig till dig som vill arbeta med renovering av villaträdgårdar och behöver historisk vägledning för att skapa samstämmighet mellan trädgård och hus. Och till dig som vill få en inblick i trädgårdskonstens historia för inspiration och uppslag vid planering av nya villaträdgårdar. Kursen vänder sig även till dig som är historiskt intresserad och som vill veta mer om den svenska villaträdgårdens historia för eget bruk och intresse.

I kursen tar vi dig från medeltidens muromgärdade klosterträdgårdar via renässansens, barockens och romantikens storslagna parker fram till den svenska villaträdgårdens historia med modernismens stilrena trädgårdsideal, egnahemsträdgårdarna med köksträdgårdar och fruktodlingar, våra barrprydda 70-talsträdgårdar och dagens individuella trädgårdar. Du lär dig vilka trädgårdsstilar och trädgårdsväxter som användes under olika epoker. Betoning läggs på trädgårdsrummets form, uppbyggnad, material och funktion och mötet mellan det lust- och nyttobetonade liksom mellan interiörer och utomhusmiljöer.

I kursens avslutande del får du till uppgift att rita ett designförslag med inspiration från den epok i trädgårdshistorien som tilltalar dig mest. Du får även ett uppdrag där du tar på dig rollen som trädgårdsarkitekt och ska analysera och ge åtgärdsförslag till en uppvuxen villaträdgård där det trädgårdshistoriska perspektivet ska tas till vara.

Distanskursen Villaträdgårdens Historia kan läsas som en fristående kurs eller som en del av vår utbildning till Diplomerad Trädgårdsarkitekt.

Trädgårdsakademin

Trädgårdsakademin

Letar du trädgårdsutbildning? Behöver du fortbildning? Har du kanske tankar på att ta ett första steg mot att omskola dig från en annan bransch? Eller har du bara lust att lära dig mer om trädgård? Då är våra trädgårdsutbildningar något...


Läs mer om Trädgårdsakademin och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Trädgårdsakademin

Gisela Trapps väg 11
254 37 Helsingborg

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön