Visa allastudier.se som: Mobil

Umeå konstskola

Umeå konstskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Umeå
80 veckor
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2022-09-05 - Umeå

Umeå konstskola

På Umeå Konstskola kan du få en mångsidig introduktion till olika material och metoder såväl som utrymme och stöd för eget arbete så att du kan lägga en god grund för vidare konstnärlig utbildning.

Undervisningen är upplagd i veckoblock och ges av yrkesverksamma konstnärer i teckning, måleri, skulptur, foto, performance, serieteckning, video, installation, grafik och animation, med eventuella nedslag i andra material eller metoder om möjlighet och intresse finns. Därutöver ges också föreläsningar inom konsthistoria och konstteori.

Under utbildningens senare del arbetar du främst på egna projekt med stöd av handledare och har färre undervisningsblock. Du får också stöd i att skriva texter och göra arbetsprover för att söka vidare.

Efter utbildningen kan du söka till högskoleutbildningar inom konst, design, scenografi och arkitektur, samt till andra utbildningar där du behöver en estetisk bas.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Umeå konstskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Umeå konstskola

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön