Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Att forska på olika språk: intervjuer, översättning och akademiskt skrivande

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Att forska på olika språk: intervjuer, översättning och akademiskt skrivande

Hur intervjuar vi personer på ett språk och skriver en akademisk text där intervjuerna beskrivs på engelska? På denna kurs på avancerad nivå fokuserar vi på genomförande av intervjuer på olika språk, kvalitativ intervjuanalys, strategier för översättning samt akademiskt skrivande på engelska. Vi arbetar med att utveckla en medvetenhet om de utmaningar som är förknippade med att genomföra och framställa intervjubaserad forskning när vi arbetar på flera språk, inklusive översättning och tolkning av innebörder i intervjudeltagarnas tal. Detta innebär beaktande av nyanser i både intervjuspråket och språket i den slutliga engelska texten. Kursen är nätbaserad men det förekommer fyra obligatoriska seminarier i zoom.

Kursen riktar sig till dig som arbetar med eller planerar att arbeta med kvalitativ intervjumetod i dina uppsatsstudier eller forskning och planerar att skriva akademiska texter på engelska. 

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Univ: 180 hp varav 90 hp i ett huvudområde.Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier. 
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights