Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Att utforska Sverige

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Att utforska Sverige

Hur kan svensk fika, föreställningar om jämställdhet och betydelsen att vara i naturen studeras genom etnografiska metoder?

I denna kurs introduceras etnografiska metoder så som intervjuer och observationer för att undersöka vardagsliv och sedvänjor i Sverige. Utifrån etiska och reflexiva perspektiv kombineras teori med praktiska övningar för att diskutera och undersöka hur kvalitativa metoder kan använda för att studera Sverige utifrån kulturella perspektiv. Ett kulturellt perspektiv innebär fördjupad kunskap om människors erfarenheter, meningsskapande och dagligt görande. Detta kan exempelvis inkludera hur och varför människor deltar eller avstår vissa aktiviteter, seder och firanden som definieras eller uttrycks som "svenska". Studenten får under kursen genomföra en mindre dokumentationsuppgift av ett svenskt fenomen.

Kursen riktar sig främst till internationella studenter som bor, arbetar eller studerar i Sverige. Utbytesstudenter kan läsa kursen parallellt med Swedish culture and everyday life (1ET055).

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Umeå
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights