Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Befolkning, migration och mobilitet

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Befolkning, migration och mobilitet

Forskning om befolkningsutveckling, migration och rörlighet är central för att möta dagens samhällsutmaningar. Kursen utgår från ett hållbarhetsperspektiv och introducerar nyckelbegrepp och idéer för att förstå befolkningsförändringar, migration och mobilitet via olika rumsliga och tidsmässiga skalor. Kursen är strukturerad utifrån nyckelkompetenser som relaterar till hållbar utveckling; mer specifikt FN:s globala mål för hållbar utveckling, normkritik och framåtblickande perspektiv. Utifrån dessa teman diskuteras teoretiska och empiriska exempel på befolkningsutveckling, migration och mobilitet. Under kursen kommer studenten att arbeta med ett specifikt fall som relateras till praktiska konsekvenser, policy och hållbar utveckling.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Umeå

Förkunskaper

Univ: 120 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng i ett huvudområde.Dessutom krävs Engelska B/6 från gymnasieskolan.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights