Datorgrafik

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå
Sista ansökan: 2024-04-15

Datorgrafik

Kursen behandlar grunderna inom 2- och 3-dimensionell datorgrafisk och tillämpningar av dessa i ett grafiskt programbibliotek. Kursen består av två moment.

Moment 1, Teori, 4.5 högskolepoäng.

Momentet behandlar de olika stegen i att översätta en objektbeskrivning av en 2D- eller 3D-modell till renderad bild. Algoritmer och metoder som tas upp är: geometriska projektioner, transformationer och koordinatsystem, parametriska kurvor, fastställande av synliga linjer och ytor, färgteori, texturmappningar och ljussättning.

Moment 2, grafikprogrammering, 3 högskolepoäng.

Inom momentet övas programmeringsteknisk färdighet i att använda en datorgrafik standard såsom OpenGL tillsammans med C++ för grafikprogrammering i 2D och 3D.

 

Förkunskaper

Minst 90 hp varav minst 60 hp datavetenskap eller minst 120 hp inom ett program. Minst 7,5 hp programmering; 7,5 hp objektorienterad programmering; 7,5 hp datastrukturer och algoritmer; 7,5 hp linjär algebra; och 7,5 hp differentialkalkyl.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Datorgrafik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön