Den artificiella intelligensens filosofi: Etik och policy

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans
Sista ansökan: 2024-04-15

Den artificiella intelligensens filosofi: Etik och policy

De senaste åren har utvecklingen av artificiella intelligenta system gått snabbt framåt. Denna kurs kommer att ta upp etiska och samhälleliga frågor som härrör från den ökande närvaron av dessa system i våra liv, till exempel: Artificiell intelligens tillåter företag och regeringar att samla in och analysera oöverträffade mängder data om oss. Hur hotar användningen av dessa uppgifter för övervakning och manipulation vår autonomi och integritet? Hur förhindrar vi att artificiell intelligens förvärvar moraliskt oacceptabla fördomar? Vem är ansvarig för besluten om autonoma automatiserade vapen? Vilka etiska regler bör självkörande bilar implementera? Kommer artificiell intelligens göra de flesta mänskliga jobb överflödiga, och skulle det vara dåligt? Och kan superintelligenta artificiella system hota själva mänsklighetens existens?

Förkunskaper

90 hp kurser i filosofi, datavetenskap, historia, sociologi, statsvetenskap, eller motsvarande, eller en examen omfattande minst 180 hp, eller motsvarande (tidigare högskoleutbildning inom något av de listade ämnena rekommenderas starkt). Engelska B/6 och (om kursen ges på svenska) svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Den artificiella intelligensens filosofi: Etik och policy

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön