Digitalt berättande och kreativt lärande

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Digitalt berättande och kreativt lärande

Kursen introducerar digitalt berättande som handlar om att kombinera berättarkonsten med användandet av modern digital teknik och media. Idag är utrustning som kan användas för att skapa digitala berättelser var mans egendom och berättelser kan delas på flera olika vis, inte minst genom sociala medier. I kursen avhandlas digitalt berättande utifrån användning i undervisning och lärande. En form av digitalt berättande som alla i kursen närmar sig är arbete med film i förskola och skola, och den studerande får kunskap om hur ett sådant arbete kan planeras. Kursen lämnar utrymme för den studerande att utveckla kunskaper om digitalt berättande som är relevant den egna pedagogiska kontexten. 

Kursen vänder sig i första hand till dig som är lärarstudent, arbetar som lärare i förskola/skola/högskola eller i annan pedagogisk verksamhet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Digitalt berättande och kreativt lärande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön