Effektiva algoritmer

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå

Effektiva algoritmer

Kursen behandlar tekniker för att konstruera effektiva algoritmer och typiska datastrukturer som används i dessa. Speciell hänsyn tas till faktumet att effektivitet inte bara beror på algoritmens inneboende asymptotiska beteende utan också på de specifika probleminstanser den appliceras på.

Typiska algoritmtekniker är divide-and-conquer, greedy algoritmer och dynamic programming. Eftersom effektiva data strukturer bildar basen för många av dessa tekniker kommer kursen även behandla viktiga data strukturer, deras analyser, fördelar och nackdelar beroende på aktuell tillämpning. Exempel på datastrukturer som behandlas är heap, disjunkta mängder, and träd.

Förkunskaper

Minst 90 hp varav minst 60 hp datavetenskap eller minst 120 hp inom ett program. Minst 7,5 hp programmering; 7,5 hp datastrukturer och algoritmer; 7,5 hp diskret matematik; och 7,5 hp formella språk. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Effektiva algoritmer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön