Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Etnografiskt författarskap och etnografiska framställningsformer - kvalitativt vetenskapligt skrivande

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Etnografiskt författarskap och etnografiska framställningsformer - kvalitativt vetenskapligt skrivande

I det etnografiska hantverket är forskarens tolkande och skrivande centralt. I denna kurs får du möjlighet att utforska vad det betyder för etnografi som metod och genre. Under kursen behandlas etnografiskt skrivandet som en kreativ praktik.  Frågor om vilka betydelser skrivande och författarskap har, både som metod och som framställningsform inom antropologi- och etnologiämnets historia fördjupas under kursen. En utgångspunkt är att skrivande är en central del av det vetenskapliga arbetet i kvalitativa vetenskaper som utgår från etnografiskt material. I kursen behandlas idéer och perspektiv på akademiskt och etnografiskt skrivande, framför allt med utgångspunkt i antropologisk och feministisk tradition. Särskild vikt läggs vid hur kreativt skrivande kan vara en del av etnografens metodiska hantverk samt även hur resultaten av etnografisk forskning kan skrivas fram i olika former, t.ex. litterär etnografi och etnografisk fiktion.

Kursen är en profilkurs vid Humanistiska fakulteten.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen om 180 hp eller 90 hp inom ett huvudområde varav minst 15 hp utgörs av ett självständigt examensarbete. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights